Acces rapid: Ofertă | Contact |

Lucrarile de hidroizolatii

Vă prezentăm date importante despre hidroizolatii si materialele folosite în hidroizolaţii, astfel incât să luaţi decizia potrivită pentru construcţia dumneavoastră.

Contact »

 

HIDROIZOLATIILE se executa cu membrane bituminoase

Definiţie hidroizolatie : Hidroizolatia este o structură etanşă, continuă şi omogenă de protecţie a elementelor sau părţilor de construcţie împotriva infiltraţiilor şi/sau exfiltraţiilor apei şi/sau a umidităţii naturale a mediului.

Hidroizolat sau impermeabil e o caracteristică a obiectelor ce sunt relativ neafectate de apă sau rezistă la infiltraţia de apă în anumite condiţii.

În construcții, o structură are nevoie de o hidroizolatie de calitate, deoarece betonul însuși nu este impermeabil (dar poate fi hidroizolat cu ușurință folosind aditivi). Sistemul convențional de hidroizolare se bazează pe membrane hidroizolatoare. Aceasta înseamnă aplicarea unuia sau mai multor straturi de membrane (constituite din diferite materiale: de ex., bitum, silicati, poliuretani, PVC, EPDM, etc.) ce acționează ca o barieră între apă din mediul ambiant și structura clădirii, împiedicând pătrunderea apei.

În ultimele două decenii, în construcții s-au făcut progrese tehnologice mari în domeniul materialelor de hidroizolare, incluzând sisteme de hidroizolare integrală cât și produse hidroizolante mai avansate.

În general, noua tehnologie în membrane de hidroizolare se bazează pe materiale polimerice ce sunt extrem de aderente pentru a crea o barieră invizibilă in jurul exteriorului unei structuri.

Hidroizolatiile se execută la construcţiile noi şi pentru refacerea (renovarea) izolatiei la construcţiile vechi. Aceste lucrări se pot executa în mai multe variante, în funcţie de specificul fiecărei lucrări. La construcţiile noi se folosesc sisteme pe bază de membrane bituminoase, în 3 sau 4 straturi, uneori împreună cu lucrările de termoizolaţii, iar în cazul renovarii terasei vechi, cele mai folosite sisteme de hidroizolatii sunt cele într-un strat de membrană şi în două straturi. Membranele bituminoase aditivate, au inserţii de fibre poliesterice sau fibre de sticla, la greutati specifice de 3 până la 6 KG/MP.

Sistem de hidro-termoizolare cu membrane tip BAUDEREste important sa nu confundati bitumul modificat cu bitumul oxidat, Mare atentie cand alegeti firma, îintrebaţi ce material folosesc si ce caracteristici tehnice are.

Membranele bituminoase sunt materiale pentru hidroizolaţii, pe bază de bitum modificat aditivat cu polimeri elasto-plastomeri, având o armătură din fibră de sticlă sau poliester şi sunt fabricate cu diferite finisaje la partea superioară (ardezie minerală, nisip, TNT, folie de aluminiu etc.)

Unde se folosesc? Prevenirea infiltrarii apei in cadrul elementelor de constructie, acoperişuri, terase, fundaţii, subsoluri, tuneluri. Refacerea hidroizolatiilor la terasele cladirilor vechi. Realizarea hidroizolarii teraselor noi necirculabile sau circulabile

Atentie! Înainte de-a alege membrane bituminoase trebuie avută în vedere complexitatea lucrării care urmează a fi executată, pentru a alege membrana potrivită din punct de vedere al raportului calitate-preţ (să nu aleg o membrana pentru drumuri şi poduri când am de izolat acoperişul unui garaj, şi invers).

Cate tipuri de membrane bituminoase exista?

Din punct de vedere al armaturii membranele bituminoase se impart in 2 mari categorii:

Din punct de vedere al aditivilor care se adauga in bitumul distilat membranele bituminoase se impart in alte 3 mari categorii:

Membranele bituminoase cu armatura din fibra de sticla (V, VA) se vor folosi doar la lucrari de hidroizolatii în sistem dublu - sau multistrat, împreuna cu o membrana armata cu poliester (P, PA).

Membrane bituminoase cu armatura din poliester

Membranele bituminoase cu armatura din poliester (P, PA) se pot folosi atât la lucrari monostrat cât si la lucrari multistrat, de complexitate usoara, medie sau ridicata (acoperisuri plane sau curbe, hale metalice sau pe structura de beton, sisteme termo-hidro, fundatii, lucrari hidrotehnice, etc.)

Membranele bituminoase aditivate cu polimeri plastomeri APP

Membranele bituminoase aditivate cu polimeri plastomeri (APP), cu flexibilitate la rece la 0 °C, cu o armatura de poliester sau fibra de sticla, cu armare longitudinala, se utilizeaza la lucrari multistrat, de complexitate usoara, acoperisuri plane sau curbe pe structura de beton.

Membranele bituminoase aditivate cu polimeri plastomeri (APP), cu flexibilitate la rece la -5°C, cu o armatura de poliester sau fibra de sticla, cu armare longitudinala se utilizeaza la lucrari monostrat ai multistrat, de complexitate medie, acoperisuri plane sau curbe, fundatii.

Membranele bituminoase aditivate cu polimeri plastomeri (APP), cu flexibilitate la rece la -10 °C, având o armatura de poliester armata cu filamente de fibra de sticla dispuse longitudinal, se utilizeaza la lucrari de complexitate medie ai ridicata, unde elasticitatea ai flexibilitatea membranei sunt imperios necesare.

Membrane bituminoase aditivate cu polimeri elastomeri SBS

Membranele bituminoase aditivate cu polimeri elastomeri (SBS), cu flexibilitate la rece la -15 °C se utilizeaza la lucrari de complexitate medie si ridicata, acoperisuri plane ai curbe pe structura metalica sau de beton, lucrari hidrotehnice, parcari subterane.

Membranele bituminoase aditivate cu polimeri elastomeri (SBS), cu flexibilitate la rece la -20 °C se utilizeaza la lucrari de complexitate mare, monostrat si multistrat, acoperisuri plane si curbe pe structura metalica sau de beton, lucrari hidrotehnice, parcari, etc.

Membranele bituminoase aditivate cu polimeri elastomeri (SBS), cu flexibilitate la rece la -25 °C se utilizeaza la lucrari de complexitate ridicata, acoperisuri plane si curbe pe structura metalica, lucrari hidrotehnice, unde rezistenta mecanica ai flexibilitatea sunt imperios necesare.

Avantajele membranelor bituminoase aditivate cu polimeri elasto-plastomeri sunt:

Dimensiuni si vanzare

Membranele bituminoase se vand în general în suluri de 10 m lungime, cu lăţimea de 1 m. Produsele care au peste 4,5 kg/ mp se livreaza la role de 8 metri.

Sfaturi de utilizare

Membranele bituminoase se pot pune în operă la temperatura mediului ambiant între +5°C ÷ +35°C.
Flexibilitatea la rece nu are legatura cu temperatura mediului dupa aplicare. Ea este o caracteristica a materialului determinata in conditii de laborator si care indica anumite caracteristici fizico-mecanice ale materialului supus la testul de incovoiere in laborator.
Conditiile meteo nefavorabile cum ar fi ploaia, ninsoarea sau umiditatea suprafeţei de izolat pot compromite calitatea lucrării.
Aveti in vedere că necesarul de materiale trebuie să fie de 1,12 ÷ 1,15 ori suprafaţa măsurată, datorită suprapunerilor lungitudinale şi transversale la aplicarea membranelor şi datorită pierderilor care apar la croire.

Pregatirea suprafetei

Pentru aderenţa mai bună, se recomandă tratarea suprafeţei suport cu amorsă bituminoasă, de asemenea, la terasele vechi se recomanda regenerarea suprafetei prin arderea straturilor de smoala.
Panta minimă a suprafeţei suport trebuie sa fie de minim 1,5 %, pentru a permite evacuarea apei pluviale înspre gurile de scurgere.
La pante mai mari de 20%, se recomandă şi fixarea mecanică a membranelor.
In perioadele cu nopti geroase, cu 24 de ore anterior aplicarii, membrana trebuie depozitata intr-un spatiu cu temperaturi de peste +5C.
Suprafaţa suport trebuie sa fie netedă, curată şi uscată
Suprafaţa se nivelează prin tăierea umflăturilor şi umplerea golurilor cu mastic bituminos.

Cum se face montajul

Membranele bituminoase se montează în general prin termosudare cu ajutorul unui arzător racordat la o butelie de gaz. Flacăra se orientează între sulul de membrană şi stratul suport pe care urmează să fie aplicată membrana, realizându-se astfel termosudarea membranei pe stratul suport. În cazuri excepţionale termosudarea se poate realiza şi cu suflare de aer cald, cu ajutorul unui dispozitiv special.
Latura termosudabilă a membranei este latura protejată de o folie subţire de polietilenă, care prezintă un marcaj pătrat în relief;
În momentul contactului cu flacăra acest marcaj se topeşte si dispare, semnalizând ca materialul a fost încălzit suficient pentru a realiza o aderenţă bună. Topirea în continuare a masei bituminoase poate provoca deteriorarea armăturii, prin supraîncălzirea acesteia.
Aplicarea membranelor se începe întotdeauna dinspre zona gurilor de scurgere, în direcţia de urcare a pantei; Membranele se aplică ”ţesut ” , în aşa fel ca marginile de suprapunere de capăt să fie la jumătatea membranei rândului următor.
Suprapunerea marginilor de lipire la capăt este de 15 cm, iar suprapunerea longitudinală de 10 cm;
În cazul aplicării izolaţiei în două straturi, cel de-al doilea strat va fi aşezat în aşa fel încât sudurile marginilor de suprapunere ale stratului inferior să fie acoperite de mijlocul membranei stratului superior;
La zonele de suprapunere şi dublare, membrana se va curăţa de granule. În acest sens se încălzeşte uşor materialul şi se îndepărteaza granulele cu mistria, de pe toată aria de suprapunere.

Norme de siguranta si protectie

Echipamentul va include întotdeauna un stingător de incendiu de capacitate medie;
Suprafeţele tratate cu amorsă bituminoasă vor fi lăsate să se usuce timp de cel putin 4 ore înaintea aplicarii membranei

Durabilitatea hidroizolatiei implică verificarea, exploatarea şi întreţinerea acesteia. Astfel, noi efectuăm controlul calităţii hidroizolatiei pe tot parcursul lucrarilor si oferim consultanta si servicii cu privire la exploatare şi întretinere in perioada de garantie.

Toate lucrările de hidroizolatii se execută cu personal de specialitate având un înalt grad de calificare în domeniu. Lucrările se execută strict în conformitate cu prevederile documentaţiei tehnice de execuţie şi a reglementărilor specifice în vigoare.

Hidroizolaţii cu membrane lichide poliuretanice:

Membrana lichida poliuretanica este o membrane monocomponenta cu o elasticitate extraordinara aplicabila pe acoperisur noii, subsoluri si straturi de beton. Se poate aplica si pe straturi bituminoase vechi, dar în acest caz nu este intodeauna la fel de performant ca un sistem cu membrane bituminoase. Recomandăm folosirea membranelor lichide pentru hidroizolarea fundaţiilor la casele noi, beciurilor, bailor, balcoanelor, podelelor în halele industriale, podurilor, în general la spaţiile expuse la umiditate.

Membrana poliuretanică aplicată lichid are ca principale avataje: Durata de viaţă de până la 25 de ani, aplicare uşoară la rece, 100% barieră impermeabilă, rezistentă la razele UV, rezistentă la rădăcinile plantelor, flexibilitate mare chiar şi la - 40° C. Aplicat corect, dupa polimerizarea finală, acest sistem de hidroizolare lichidă este 100% hidrofob, crează o membrană monolitică fără rosturi de îmbinare, rezistentă la temperaturi cuprinse între -40° C si + 90°C, este circulabilă la nivel mediu, şi foarte uşor de reparat local, în caz că a fost deteriorată urmare a unor actiuni mecanice sau chimice puternice.

Sistem hidroizolatie lichida

Contact »

Pentru lucrari de hidroizolatii, apelati cu incredere la firma noastră. Veţi primi oferta în maxim 48 ore. Pentru cerere de ofertă hidroizolatii folosiţi formularul de aici: cerere de oferta , contactaţi-ne prin telefon: 0720.-601.-931; sau prin e-mail: hidroizolatii@europe.com

Etichete: hidroizolatii, hidroizolatie terasa bloc, reparatii terase, soluţii de hidroizolatii, hidroizolatie fundatie, contact

Ladyagra Pareri
Opiniile clientilor despre pastilele ladyagra
Filme De Ras
Cea mai bogata colectie de filmulete interesante de pe net.
Oja Semipermanenta Konad
Cea mai bogata gama de Oja Semipermanenta Konad se gaseste chiar aici pe konadshop.ro
Pilulele Spanish Fly
Spanish Fly sunt pastile pe baza de plante, special concepute pentru cuplurile ce au in vedere cresterea placerii sexuale, cresterea libidoului si intensitatea orgasmelor.